Avaldsnes fikk en superspiss i gave på selveste Christmas Day! Og med det er troppen mer eller mindre komplett!

KATEGORI: Nyheter + Om Laget

Rasheedat Ajibade født 08.12.1999 er en nigeriansk landslagsspiller i posisjon offensiv midtbane/spiss. På landslaget har hun scoret 4 mål på 5 kamper. I 2017 ble hun toppscorer i NWPL med 8 mål på 12 kamper for topplaget FC Robo og fikk tittelen «Most Valuble Player – MVP».

I 2018 ble hun kåret til Nigerian Football Federation Young Player of the Year, og «West African Football Association tournament 2nd top-scorer.

Rasheedat ble født i Lagos, Nigeria i 1999. Som yngre jente satset hun på rulleskøyter og fotball. Rulleskøyter er en stor idrett i vest Afrika, og hun var i toppdivisjonen i idretten, men fotballen tok over i ungdomsårene. Siden det har utviklingen gått i ekspressfart. Hun ble tatt ut til U-17, U-20 og så direkte opp til A – laget tidligere i år, allerede som 18 åring, i «West African Fotball Association Cup hvor hun scoret 4 mål på 5 kamper. I sin andre kamp noensinne i debutturneringen markerte hun seg med å score hat trick mot Senegal.I 2018 spilte hun også kvalifisering til VM i Frankrike 2019, og scoret hele 6 mål selv. Det er altså ingen tvil om at Rasheedat har topp kvalitet som spiss, og leverer på høyt nivå. Det er et ungt talent som vil fortsette å ta steg.

Goal.com har også utnevnt Rasheedat i kåringen «Top 10: Africa´s most promising Women footballers 2018» Altså Afrikas mest lovende kvinnelige spillere 2018.

Lena Tyriberget: Når man ser på alderen (født i 1999) og merittene hennes – vært sentral på U20 laget og A- landslaget, senest nå i Afrika Mesterskapet som Nigeria og Rasheedat vant, skjønner man at Rasheedat er en meget lovende nigeriansk landslagsspiller. Som spillertype er hun typisk enten 8er eller 10er på banen. Hun er god med ball, er fremoverrettet i spillet og har bra driv. Hun er en spiller for fremtiden. Vi gleder oss til å ha med Rasheedat med oss de to neste årene. Vi skal legge til rette for at hun får utvikle seg videre samtidig som hun kan bli en viktig spiller for Avaldsnes og et spennende bekjentskap for Avaldsnes publikummet, Haugalandsfotballen og Toppserien.

Det føles godt å være i land med en 18 spillers tropp og ha trenerapparatet klart allerede nå i romjula. Det betyr at vi kan starte 2019 mer eller mindre fulltallig og kan bruke vintermånedene samlet og forberede oss til seriestart.

# Lag S Mål P