NFF ved Rune Pedersen sier nei til 3 lag på Haugesund Stadion slik forholdene ligger nå.

Sist oppdatert: 27. nov 2018 Skrevet av: admin

 

Avaldsnes har i høst kjempet flere kamper for utviklingen av regionens beste kvinnefotballag. Det har vi gjort for å fortsette vår misjon og visjon som er å kjempe for utviklingen av regionens kvinnelige toppfotball. Haugesund Stadion er regionens storstue, og en arena hvor folk møtes på tvers av politiske syn, yrker og ikke minst kommunegrenser. Hver helg over 9 måneder sitter det karmøybuer, tysværinger og haugesundere mm. på siden av hverandre og ser på fotball. Fotballen som ofte blir omtalt som det som er verdens mest samlende. Alle husker vel Coca-Cola reklamene som florerer hvert EM og VM (hvis ikke finnes de på YouTube og bør sees).  Fotballen skal samle mennesker og det nytes aller best sammen med andre.

Haugesund er regionens sentrum. Haugesund Stadion er regionens storstue. I dag spiller FK Haugesund på denne stadion sammen Vard Haugesund som har spilt der i «alle år». Slik fortsetter det også i 2019. Vi gratulerer Vard med å få ønsket oppfylt, også gleder undertegnede seg til å se noen kjekke kamper fra tribunen også i 2019! Måtte vi få et lag fra regionen i herrenes 2 divisjon igjen så fort som mulig!

Jeg har sett at Karmøy Kommune blir dratt frem. De har bidratt med stadionleie hver gang vi har spilt der og noen har spurt om støtte, og det er vi veldig fornøyde med. Når stadion ble bygget var det nok aldri en tanke om at det skulle være et lag utenfor Haugesund som ville hverken ønske eller ha fordel av å spille på stadion. Kun 5 år etterpå viser det seg altså at er realiteten. Det viser hvor vanskelig det er å se inn i spåkulen. Vi er dog ikke kommunepolitikere, vi har sendt inn en søknad om å få spille på regionens storstue. Det sa Haugesund Kommune ja til, men NFF sier nei til 3 lag.

Verden utvikler seg og om man prøver å se litt fremover ser man i hvertfall noen klare tendenser. Vi holder fokus på det vi er mest opptatt av, som er at kvinnefotball er på vei frem. Og så kan man spørre seg hvorfor er det så innmari viktig for oss å stikke hodet frem og flytte kampene våre over brua? Jo fordi vi skal være pådriver for utvikling, profesjonalisering og toppidrett. Hvis ikke vi baner vei selv så er det jammen ingen som gjør det for oss. Husk på at halvparten av Haugesund kommune, halvparten av Haugalandet består av jenter. Utrolig mange av disse trenger forbilder også i idretten. Å se at det er mulig. At regionen kan være stolte av våre beste jenter. Så stolte at andre forhold betyr mindre.

Vi snur oss, samler oss og utvikler en topp ramme for fotball på Skeie i 2019. Ingen problem. Vi håper at alle som er opptatt av fotball følger med på Avaldsnes, engasjerer seg, og stikker hodet innom Skeie også i 2019. Vi trenger støtte fra alle som vil være med på reisen, både økonomisk men også i form av engasjement.

Sier som Dag Otto – Alt er mulig. Det umulige tar bare litt lenger tid!