– Jeg er imponert!

statistikk

Sist oppdatert: 18. sep 2017 Skrevet av: admin

 

Karmøy-ordfører Jarle Nilsen er mektig imponert over det Avaldsnes Damer Elite har fått til, og ønsker i denne hilsenen lykke til i Champions League:

For annet år på rad blir det en spennende og hektisk fotballhøst for damelaget til Avaldsnes. I skrivende stund ligger Avaldsnes helt på topp i Toppserien, de er fortsatt med i cupen og i august skal laget ut i kvalifisering til verdens mest prestisjetunge fotballturnering – Champions League.

Dersom Avaldsnes vinner kvalifiseringen i Montenegro, noe laget har gode muligheter til, går laget direkte inn i 32-dels nalen. Er laget heldige med trekningen kan alt skje, og laget kan fort nå langt inn i Mesterligaen. Jeg vet damene er gode nok til å klare det, men da må første hinder passeres. Kvalifiseringen er på ingen måte noen «walk over», selv om Avaldsnes er ranket langt høyere enn sine motstandere på UEFAs liste over de beste la- gene i Europa.

Det er et historisk sus over det Avaldsnes gjør, og har gjort, de siste årene. Klubben har høstet fortjent heder og ære og vært med å sette både Avaldsnes og Karmøy kommune på kartet. Spillerne, lederne og støtteapparatet har vært utmerkede representanter både for klubben og for kommunen.

Deltakelse i Champions League i fjor, sølvmedaljer i Toppserien både i 2015 og 2016, og to cup naler (2013 og 2015), har vært med på å gjøre Avaldsnes I.L og Karmøy kommune kjent i det ganske land. Klubben er et friskt pust i norsk damefotball og har røsket litt i etablerte fotball-strukturer i måten laget har stått fram på – gjort det litt annerledes. Det har blitt et særpreg, og vært med på å øke damefotballens status i Norge. Jeg er både stolt og imponert.

Fotball er følelser, lidenskap og opplevelser som skaper entusiasme, glede, samhold og tilhørighet. Det var ikke mange som trodde på det «hårete målet» da klubben lanserte ambisjonen om å nå ut i Europa. Folk trakk litt på smilebåndet og ristet på hodet. Vel, nå er drømmen en realitet, Avaldsnes skal ut i Europa for annet år på rad. Det viser hva man kan få til sammen bare man jobber målbevisst og har tro på egne tanker og idéer.

Jeg ønsker trener Per Inge Jacobsen og laget lykke til i Montenegro!