ET SLAG I TRYNET, MEN VI HAR IKKE TAPT

Sist oppdatert: 26. okt 2018 Skrevet av: admin

 

Avaldsnes er igjen i vinden. Denne gang er det i sammenheng med FKH AS og deres økonomiske situasjon. Overskrifter blir laget, og artikler blir skrevet. Vi har et ønske om å forklare vår side av saken og vi håper du kan ta deg tid til å lese gjennom denne artikkelen.

Vi tar historien fra begynnelsen av. Avaldsnes har en lang historie for å ha kvinner som spiller fotball i den hvite og røde drakten på Karmøy. Satsingen var som i de andre norske klubbene som hadde kvinnelag – lav i lang tid. I 2009 fikk den langvarige sponsoren A Utvik, ved Arne Utvik, blod på tann og mente at det ville være enkelt å vinne både liga og NM for et kvinnefotballag i Norge dersom en ville satse. Dette inspirerte til å gi det lille ekstra for å klare å bevise nettopp det. Dels for å nyte å nå et bedre nivå og plassering, men også for å bevise at satsingen er for lav i Norge og at vi måtte skjerpe oss for å ta steg opp med kvinnefotballen. Det ble derfor bestemt at en skulle profesjonalisere Avaldsnes på sport. Haugalandet skulle ha et lag i toppen av norsk kvinnefotball! Det er nettopp dette som er essensen i prosjektet vårt. Å vise verden at selv på Haugalandet kan vi klare å drive frem topplag innen både herre- og kvinnefotballen, samt være med på utviklingen av idretten her hjemme selv om de to har meget forskjellige premisser for å lykkes.

FK Haugesund er på mange måter et bevis på at herrefotballen har kommet lenger enn kvinnefotballen. I 1993 innså fotballklubbene i Haugesund at de måtte gå sammen for å kunne skape et toppsatsing for å henge med i utviklingen. Man så synergier og muligheten til å spisse et produkt og dyrke det. Dette produktet var toppfotball. Nå, 25 år senere, er også Avaldsnes klar for en slik endring. Vi ønsker på mange måter å gjøre det Djerv 1919 og Haugar gjorde, sammen med FK Haugesund. I likhet med de to klubbene fra Haugesund, Djerv 1919 og Haugar går vi ikke inn i en slik prosess med ønske om å «stjele» fra eller «gnage på annen manns bein». Vi ser det derimot slik at produktene FK Haugesund og Avaldsnes toppfotball er bedre tjent med å gå sammen for å kunne øke inntektene. Vi har flinke folk i begge leire som kan gjøre en enda bedre jobb sammen. Etter våre beregninger ville man ikke ende langt fra de allerede satte budsjetter for FKH. Avaldsnes har et godt produkt som vi vet er attraktivt og som selger. Vi ville kunnet bygge på hverandres produkter.

Og det var hele grunntanken bak «kravet» som det omtales som. 1+1 kan være mer enn 2. For når det går så dårlig økonomisk som det for øyeblikket gjør for FKH, er det vanskelig å gjøre noe annet enn å kreve en viss endring og tilførsel av produkter som står seg i markedet. Man må fornye seg! Styrer du båten mot et skjær, ja da legger du hendene på rattet og endrer kurs. For å endre kurs trenger man nødvendigvis ikke å snu båten, eller å sikte på fjell. Manøveren kan faktisk gå veldig bra. Nok symbolikk.

Som FK Haugesund sier selv. Sammen er vi bedre!

Nå gikk ikke dette i havn. Til tross for at Avaldsnes Elite AS nå ikke får mulighet til å være med på å bygge noe sammen med FKH AS i denne omgang, så endrer ikke det satsingen på Avaldsnes. Barn av og på Haugalandet skal fortsatt ha et lag å se opp til, også på jentesiden! Vi skal fortsatt ta kampen for å utvikle idretten slik at jenter som spiller fotball på sikt kan oppnå de samme mulighetene som guttene. Vi skal være «rebeller» og utfordre det etablerte. Vi skal ta store steg hvert eneste år på og utenfor banen. Vi er utrolig opptatt av at så mange som mulig skal føle tilhørighet til topplaget for jenter. Derfor anser vi det som viktig å få innpass på Haugesund Stadion. Klarer vi det, mener vi at vi skal ha mulighet til å bety mye mer for mange flere. Rammene blir løftet for alle, både utøvere og publikum. Også er det slik at flere har tilhørighet til Haugesund Stadion enn Avaldsnes Idrettssenter. Stadion i Haugesund er bygget for toppidrett også i forhold til Avaldsnes Idrettssenter som etter mye god dugnad over mange år er en flott arena, som man ikke skal kimse av. Men som sagt er det viktigste for oss at flere får ta del i eierskapet til et toppfotballag som står fremst i krigen for jenter som liker å spille fotball.

Vi håper dere deler drømmen med oss,

Heia Avaldsnes, og heia FK Haugesund! (Legger ved et bilde jeg synes er ganske kult og som vi er stolte av)

Med vennlig hilsen
Stian Staveland Nygaard
Daglig leder
Avaldsnes Elite AS