Kan vi klare 6 seire på rad når vi tar imot Lyn?

KATEGORI: Nyheter

Det føles godt å være i den ofte omtalte «flytsonen».  Særlig etter en vårsesong deer vi føler vi har veldig mye stang ut. Fasiten etter sommereferien blir bare penere og penere. Nå har Avaldsnes stått opp og plukket 19 av 24 mulige poeng i tillegg til NM seier over Klepp. Det er virkelig gøy å være en del av Avaldsnes!

Vi ser også at interessen vokser og profesjonaliteten øker rundt norsk kvinnefotball, spesielt etter sommerens VM. Det gleder oss noe helt enormt. Avaldsnes, som har stått i bresjen og på barrikaden for mange viktige kamper for å utvikle idretten, begynner nå å se at drømmene begynner å nærme seg. Det kommer til å skje mye herfra og ut. Mer midler tildeles kvinnefotballen, både på topp og utvikling. Mer fokus fra avisene, både de nasjonale og lokale i hele landet. TV 2 har nå innslag fra Toppserien, og VG har jevnlig saker om Toppserien og norske kvinnelige fotballspillere. Det er også grunn til å tro at neste års sesong vil ha enda bedre dekning.

Toget begynner også å rulle med Eliteserieklubber for herrene. I uken som gikk har både Aalesund og Rosenborg lansert sine kvinnelag i samarbeid med henholdsvis Fortuna Aaelsund og Trondheims- Ørn. Spennende saker som helt sikkert vil bidra til økt profesjonalisering. Mon tro Avaldsnes får møte et hvitt og svart Rosenborg på selveste Lerkendal til neste år?

Men først- Avaldsnes skal ut i en ny tøff kamp på lørdag. Lyn Fotball, «kongens klubb» ankommer «(Viking)Kongens Øy» Karmøy og Avaldsnes på førstkommende lørdag. Da er det ikke mer enn halvannen uke etter forrige møte. Avaldsnes møtte Lyn den 18. September på bortebane. For øvrig en bortebane for begge lag, ettersom kampen ble spilt på Grefsen Stadion på grunn av rehabilitering av Lyn Fotball sin egen bane på Sognsvann.

Den kampen vant Avaldsnes 3-2, etter å ha gått opp i 3-0 ledelse etter 23 minutter spilt. 1 mål av Olaug Tvedten og 2 mål av høyreback Nathalie Utvik som fikk gå opp på corner. Og i forrige kamp, lørdag, var det neimenn ikke langt ifra at begge kom på scoringslisten igjen. Etter få minutter spilt fikk nemlig Utvik 3 skudd på mål fra 8 meters hold. Men det var for mange inne i boksen, og ballen ble klarert til slutt. Olaug Tvedten derimot viste teft foran mål igjen og sikret sin 7. scoring i årets Toppserie! I tillegg scoret Maria «Duda» det første målet for Avaldsnes mot Arna Bjørnar borte.

Det ble en flott tur til Bergen, og spillerne får nå nyte en hel treningsuke sammen, og lade opp til ny storkamp. Lyn har nemlig vist sin revansjesug ved å slå Klepp 2-1 hjemme (borte) på Grefsen Stadion i helgen. Lyn ledet 2-0 helt til Havana Solaun scoret for Klepp på overtid. En enorm prestasjon av den unge spillergruppen til Lyn!

Det er dermed ingenting som er sikkert, annet enn at det blir uhyre spennende på Avaldsnes Idrettsanlegg på lørdag 15.00 når to poengjaktende fotballag jakter ny seier i Toppserien 2019!

Be there!!!

Mvh. Stian S. Nygaard

# Lag S Mål P