Vi møter Sandviken lørdag!

KATEGORI: Kampdag

Lørdag 17.00 møter Avaldsnes Sandviken i byen mellom de 7 fjell. På den nye stadion skal vi sloss for nye poeng mot en av de antatt beste lagene.

Som kjent fikk Avaldsnes utdelt en terminliste hvor vi møter forhåndsfavorittene på rekke og rad i starten. For vår del har vi klart bragden bra, og vist gode tankter. Sjelden har vi hatt slik domininase i spillet. Vi sitter da igjen med 3 poeng på 4 kamper i dag, og har nektet både Lillestrøm, Vålerenga og Trondheims Ørn poeng. Det kan fort bli viktig når poengene telles opp på senhøsten.

Ekstra gledelig er det jo at vi klarer å score mål, og å slå tilbake når vi får en «på trynet». Mot Vålerenga, som har vært formlaget så langt, lå vi under 2 ganger, men klarte å utligne på 1-1 og 2-2. Det viser en karakter i laget og noen gode evner. Og på lørdag må de gode evnene frem i lyset igjen.

2019 er en spesiell sesong med tanke på at kvinnenes landslag spiller Verdensmesterskap i år i Frankrike. Det betyr at sesongen flyttes og dyttes på. For vår del betyr det et tett kampprogram nå før vi tar kampferie etter Røa – AIL 19 mai.

I morgen spiller vi mot Sandviken, onsdag neste uke tar vi imot nyopprykkede Fart før vi skal til hovedstaden og Kolbotn neste helg. Siste hjemmekamp i serien har vi mot Stabæk 11. mai, men så skal vi spille 2. runde i NM 15 mai. Siste runde før sommeren da i Oslo 19. mai under Superhelgen. Da spilles samtlige serierunder på Valle Stadion, og alle kampene går på NRK.

Det betyr at vi får 5 kamper 23 dager. Rimelig tett program altså.

Litt statistikk:

På de siste 12 offisielle oppgjørene har Avaldsnes vunnet 10, 1 uavgjort og Sandviken har trukket det lengste strået for pinlig nært ett år siden. 28.april 2018 slo Sandviken Avaldsnes 1-0 i Bergen. På høsten ble det 0-0 mot de hvite og røde. Avaldsnes har scoret 25 mål mot Sandviken som har scoret 6. Ingen av lagene har fått røde kort i oppgjørene mot hverandre.

Men så var Sandviken ett av de mest aktive lagene på overgangsmarkedet i vinter, og fremstår derfor som et annet lag enn vi har sett tidligere. I treningskampen før sesongen i år viste Sandviken krefter og slo Avaldsnes 2-0. Det skal vi revansjere!

 

NB. Kampen går ikke på NRK likevel. På grunn av tett kampprogram skulle vi egentlig spilt mot Sandviken i dag, fredag. NRK valgte å flytte denne til lørdag 17.00 for å lage TV kamp. Nå setter SAS streiken en stopper for det. NRK sender heller LSK – Røa

# Lag S Mål P