Avaldsnes til Hamar for første gang på 8 år

KATEGORI: Kampdag

 

2. juli 2011 var forrige gang lagene møttes på Hamar i oppgjøret som endte 3-2 til Fart. Den gang var det Jan Tore Jåstad som var trener for Avaldsnes. Med på laget var dagens Avaldsnesspillere Helene Clausen Haavik og Nathalie J. Utvik (Til høyre på bildet). Målscorere var Josephine Stautland (til venstre i bildet) og Maureen Mmadu. Avaldsnes endte på en 6. plass i 1. divisjon dette året som var Avaldsnes sin første sesong i 1 divisjon. Året etter rykket Avaldsnes opp i Toppserien.

Helgens utgangspunkt er et Avaldsnes som har levert gode prestasjoner, uten å få den store poengfangsten. Kampen vi spilte før landslagspausen vant vi 1-0 over Røa. Målet ble scoret av Ylinn Tennebø som fikk sin første scoring for Avaldsnes. Det var en deilig revansje etter kampen før mot VIF, en kamp der sluttresultatet forteller lite om prestasjonene ute på Intility Arena (VIF sin bane). Avaldsnes har scoret et mål mer enn Klepp på sølvplass, og har tapt like mange kamper som VIF på bronseplass. Likevel har vi sluppet inn to mål mindre enn Stabæk på sisteplass. Det sier noe om hvor tett det er i årets Toppserie. Det er kun 2 poeng opp til 6. plass og 5 poeng opp til Røa sin 5. plass.

Fart ligger i dag på nest siste plass med 6 poeng. Det nyopprykkede laget har kun 1 seier i årets seriespill, og 3 kamper uavgjort. To  av uavgjortkampene var mot Lyn Fotball. Den siste var på Avaldsnes mot Avaldsnes. Da endte det 3-3 etter noen stygge feil. Vi tar utgangspunkt i at kvoten for slike feil ble brukt opp da og at vi henter med oss 3 poeng fra Hedmark.

Avaldsnes har hatt følgende spillere på landslagssamlinger den siste uken. Anna Langås Jøsendal U19, Olaug Tvedten U23, Rasheedat Ajibade (Nigeria) og Ana Jelencic (Kroatia). Ellers har gruppen hatt fine treningsuker, og hatt fri fra fellestreninger lørdag og søndag. Vi stiller til kamp med friske bein, uthvilte hoder og en enorm lyst på 3 poeng!

PS. et ekstra poeng er at Sportssjef i Avaldsnes, Lena Tyriberget, er fra Hamar-området, og har veldig lyst til at laget skal vise hva vi er gode for!

Kampen spilles på Fart Kunstgress på lørdag 15.00. Kampen streames på www.h-avis.no
For de som vil ta turen, anbefaler vi å gå inn på VY.no. Det går tog til og fra Oslo Gardermoen ca. en gang i timen.
Man kan ta buss fra togstasjonen til fartbanen: Linje 650. Sjekk hedmark-trafikk.no

Mvh. Stian S. Nygaard

# Lag S Mål P