Ute av Cupen! – fortsatt mye å spille om

Sist oppdatert: 21. jun 2018 Skrevet av: admin

Tirsdag dro Avaldsnes med bussen til Bergen for å avansere i NM. Som regjerende cupmestre og utifra tabellen i serien, var målet helt klart å komme seg videre til høstspill i NM. Etter å ha spilt mot Arna Bjørnar så sent som 3 dager før, hadde vi også noen tanker om hvordan de kunne slås. Samtidig vet vi at Arna Bjørnar har veldig gode fotballspillere som attpåtil har spilt sammen over flere år.

Kampen begynte som en cupkamp ofte gjør, ingen vil slippe inn første målet. Så tar Arna B mer og mer initiativ. De presser høyt og Avaldsnes kommer sjelden over midtstreken. Når det er sagt ligger Avaldsnes kompakt og spiller godt med lavt press. Når så den lange kommer mot Gaelle og Meryll, ser man tidvis klasse i touch – men det vil seg ikke helt. Anna Jøsendal kommer inn for Daiane i det 25 minutt. Daiane fikk vondt i kneet etter å ha blokket avslutning fra AB. Så er det akkuratt Anna som får muligheten i det 44 minutt – rett før pause, og rett i mål!

Det ser lenge ut som om Anna Jøsendal har avgjort og sendt oss videre til kvartfinale – og ett av våre mål for sesongen. Så bytter AB inn sin Maria Brochmann. Nevnte Brochmann utligner i det 84 spilleminutt. Luften går litt ut av Avaldsnesjentene som har løpt og kjempet hele kampen, og klarer ikke å svare før dommeren blåser av og sender kampen inn i ekstraomganger. 4 minutter inn i første ekstraomgang sender Borchmann AB opp i 2-1 før hun legger på til 3-1 i 105 spillerminutt. Så kommer vår egen Cho SoHuyn opp på spissplass, og setter 3-2! Dagens lyspunkt må være Cho, som spilte nok en solid kamp, men denne gang i 3(!!!) posisjoner. Hun spiller i alle ledd, bortsett fra keeperplass, og håndterer alt som om det var hennes faste plass.

Arna Bjørnar skal berømmes for å være det beste laget i kampen. God hjelp fikk de også av fanklubben deres «Bjørnane» som stemte i hele kampen. Måtte toppserien få flere slike heiagjenger!

Når det er sagt har vi fremdeles mye å glede oss til!
Laget skal klatre videre på tabellen, og ikke minst skal vi ut i CHAMPIONS LEAGUE!!

Trekningen er på førstkommende fredag 13.30! Da får vi vite hvor vi skal spille våre 3 gruppespillskamper i kvalifiseringen, og hvilke lag som er med i puljen. Det blir spennende å se hvor jentene skal på eventyr denne sensommeren!

Neste kamp for Avaldsnes: Lørdag 23. juni Kolbotn – Avaldsnes, Sofiemyr Naturgress.