Snart klar for seriestart

Sist oppdatert: 18. mar 2019 Skrevet av: admin

 

Det nærmer seg seriestart!!!

Om kun få dager starter Toppserien 2019 og kanskje blir dette den beste sesongen for kvinnefotball i Norge noensinne så langt!?

Kvinnefotballen er virkelig i rivende utvikling. I går kveld viste TV2 kvartfinalen i Champions League mellom LSK kvinner og Barcelona. Obos, Coop, Amedia, Norsk Tipping og Thon satser mer enn noen gang på ligaen. I forsesongen har klubbene hatt en kampleir i Tyrkia, med gode kamprammer. Lagene i Toppserien har bedre forutsetninger enn tidligere med mer ressurser til apparat og proffdager. Det er altså mange flere klubber som nå blir mer og mer profesjonelle.

Avaldsnes har vært pionerer i flere fronter, med våre solide samarbeidspartnere i ryggen. Mange har vært med oss over flere år, også har vi i tillegg fått med en del nye samarbeidspartnere. Det er utrolig gøy, givende og viktig. Vi vil sørge for at alle skal bli bedre kjent med våre lokale helter, for det er det de er!

Avaldsnes har i år et mål om medalje. Det er et hårete mål, men oppnåelig om vi gjør jobben vår. Laget har fått jobbe godt over lengre tid og vi liker det vi ser! Det bor ekstremt mye i dette laget.

Avaldsnes Elite er et damelag som holder til i klubben Avaldsnes. Vi har en sentral rolle i bygda og kampene skal være en happening i den ærværdige gamle byen. Vi ønsker oss en samlet bygd som står klar og inviterer regionen på besøk! Vi (Haugalandet og Avaldsnes) trenger å ha en samlet region i ryggen for å fortsette å hevde oss nasjonalt og internasjonalt. Så kom igjen, bli med på reisen!

Om kampen:

Første kamp i sesongen er alltid vanskelig å spekulere i. Avaldsnes har spilt mot flere Toppserielag i løpet av vinteren, men ulike forutsetninger har gitt svingninger i resultatene. Avaldsnes har spilt 0-1 mot Lyn, 1-0 mot Stabæk, 5-1 mot Kolbotn, 0-1 mot Arna Bjørnar og 0-2 mot Sandviken. I helgens serieåpning stiller Avaldsnes med de aller fleste friskmeldte. Unntaket er de langtidsskadde som har vært ute hele vinteren. Vi håper og tror dermed at vi skal være i stand til å gi Klepp god motstand borte på Klepp Stadion.

Klepp var ett av 2 lag som valgte å ikke bli med til Tyrkia. Det fører til at undertegnede har mindre kontroll på hvordan laget ser ut om dagen. Ut ifra resultatene ser vi at de har slått bryne 5-0, Sandviken 2-0, Amazon Grimstad 2-0, åsane 2-0 og Arna Bjørnar tapte de 0-1 mot. Så er det jo slik at resultater i «Januarfotballen» ikke alltid sier sitt. Klepp har valgt å spille mot flere 1. Og 2. Divisjonslag og har nok selvtilliten på plass i form av at man får til mye i kampene. Kanskje er det noe av grunnen til at de taper 1-0 når de så møter Toppserielaget Arna Bjørnar.

Det kan altså være mulig å ta Klepp litt på sengen. Spillerne i Avaldsnes vet at dette er en derbykamp, og at kampen mest sannsynlig vil leve noe av seg selv.

Første seriekamp blir preget av spekulasjoner, og det eneste som er sikkert er at kampen blir uhyre spennende! Vi gleder oss stort til å gyve løs på 2019 sesongen!!